Jednostavan kolač sa C Pudingom sa ukusom banane


Brzo se i lako pravi, a tako je ukusan, sočan i kremast!


Kolač poznat pod nazivom Čudo od jednog jajeta, kod mene u malo izmenjenom izdanju. Umesto oraha imamo kakao prah, u filu nema margarina već samo pudinga, a odozgo ide fina crna čokolada. Ovako napravljen kolač ukusom jako podseća na čokoladne krem-bananice.
 

Sastojci:

Za testo:

150 g brašna
120 g šećera
1 kašika C Čvrstina
2 kašike C Kakao praha
1 jaje
50 ml suncokretovog ulja
200 ml mleka
prstohvat soli

Za fil:

600 ml mleka
6 kašika šećera

50 g čokolade za kuvanje, za dekoraciju


Priprema:

Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite. Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju brašno pomešano sa solju, C Praškom za pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom. Masu lepo sjedinite mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka. Izlijte je u nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu na 180˚C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li testo pečeno. Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen biskvit ostavite da se ohladi.
Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati. Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice. Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi da se steže. Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga. Kada se i puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite. Kada se potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.


Kolač je vrlo ukusan i sočan! Kakao biskvit se divno slaže sa ukusom pudinga, a rendana čokolada stvara fini sloj koji se pretvara u čokoladnu glazuru. Jako se lepo seče, jer se vreo puding zalepi za biskvit, i zato je važno da ga izlijete u tepsiju čim se skuva.


Sladak taman koliko treba, sa vazdušastim biskvitom i laganim filom, ovaj kolač napravljen od malo sastojaka i na brz način, može vrlo lako postati vaš omiljeni način da se zasladite. Kada vidite koliko je jednostavan a lep, sigurno ćete mu se vraćati. Znajte da je sutradan još i lepši, tako da, ako ga pravite uveče, budite sigurni da ćete sutradan uživati u divnoj poslastici! Samo ga čuvajte u frižideru.

Ukoliko isprobate recept, pišite mi svoje utiske: ovde ili na fejsbuk stranici.

Do narednog recepta,  


Prijatno!


* Recept je realizovan u saradnji sa C Slatka tradicija.

Коментари